Voor kunstenaars en musici

Ik stel me graag aan u voor: Kurt De Munter.

Ik ben jaren geleden – als hobby – met de interesse in kunst gestart via gelijkgestemde vrienden met het aankopen via enkele bevriende kunstenaars. Als private ruimte voor kunst en dialoog – zgn. OFF-space te Mariakerke – ondernemen we nu al meerdere jaren acties om kunst en de kunstenaar dichter bij het publiek te brengen en omgekeerd. Voortaan zal ook muziek (terug) tot de ONE-evenementen behoren.

De woonst wordt geregeld opengesteld voor tentoonstellingen (focus op beeldende kunst – van klassiek tot hedendaags -, in combinatie met enkele design- en antieke stukken); ontmoetingen, lezingen, ‘dentanken’,… en veel meer. Het aanbod is steeds zeer divers en afwisselend. Zodoende ondersteunen we ook actief door het organiseren van atelierbezoeken, we geven advies aan wie het vraagt en we communiceren graag met u als ‘maker’, maar ook met ‘een koper’ en zelfs met de ‘verkoper’. We geven ondersteuning aan wie het vraagt of wie het wil.

Toch zijn we geen galerie, geen concertzaal en ook geen kunsthandelaar. We doen onze ‘effort’ zelf liever uit passie voor kunst en niet uit winstbejag. Kunst brengt mensen samen.

Een deel van onze ruimte kan gehuurd worden voor uw event / expo of ontmoeting. De muziekkamer (met bespeelbare professionele piano) is bv. te huur voor trainingsessies en voor meer. We zijn steeds bereid tot dialoog en luisteren graag naar uw wensen en ideeën. Kunstliefhebbers en kunstenaars komen reeds geruime tijd bij ons over de vloer via bv. CATVlaanderen, LUCA School of Arts, Amarant, Kunst Werkt, via serviceclub, via HISK, via KIOSK, via kunstplatformen zoals BE-Part Waregem, via museale verenigingen (zoals S.M.A.K.). We proberen ook elk jaar enkele goede doelen te ondersteunen via v.z.w. Rasuwa te Mariakerke en via v.z.w. David te Gent. Soms is ook in het verleden een kunstenaarsboek ondersteund. Dit echter afhankelijk van het beschikbaar budgetop dat moment. We houden contact met galeries en met bevriende verzamelaars en nauw contact met de kunstenaar. Helaas kon dit alles niet vanwege de Covid-19 pandemie maar we kijken alvast positief uit naar een beter en hoopvol 2021 met nieuwe ontmoetingen!